Тебе не видно?!

Ні в чорному пальто, ні в білій куртці.

Вечір, ти повертаєшся додому з роботи, чи просто гуляєш вулицям. Переходиш дорогу, чи можливо оминаючи припарковане авто виходиш на проїзну частину. Навіть, якщо певен, що дуже помітний, твоя постать виникає перед водієм раптово і нізвідки!

Є рішення! 

Світловідбивні елементи як засоби пасивної безпеки використовуються вже понад півстоліття, а останнім часом стають обов'язковими в багатьох країнах.

Світловідбивачі, відбиваючи у темряві світло фар автомобіля, допомагають у нічний час водієві побачити пішохода з відстані до 130-140 метрів при включеному ближньому світлі та з відстані до 400 метрів при включенні далекого світла фар. Водій при включеному ближньому світлі зможе побачити пішохода без таких флікерів тільки з відстані 20-25 метрів, тому часу на ухвалення рішення у нього буде майже в 5 разів менше.

До вашої уваги кілька правил носіння відбивачів.

  • Ходити в темну пору доби з неправильно одягненим відбивачем так само небезпечно, як і без нього. Водії відбивачів все одно не бачать, а до пішоходів у підсвідомість закрадається думка, що вони у безпеці.
  • Відбивач повинен бути закріплений так, щоб його було видно з усіх боків. Якщо пішохід йде проїжджою частиною або узбіччям, то завжди повинен йти проти руху. А відбивач має бути закріплений з правого боку.
  • Відбивачі на дитячому одязі завжди повинні бути закріплені на рівні не нижче за коліно дорослої людини.
  • Також в темний час доби на неосвітлених вулицях не варто нехтувати сигнальним жилетом. З ним вас завжди буде видно здалеку і це знизить рівень ризику ДТП.

А почалося все з маленьких блискучих брелочків, які вигадав британський дорожній робітник 70 років тому. Як часто буває, йому підказала природа. Проїжджаючи вночі неосвітленою дорогою, він помітив, що очі кота на узбіччі відбивають світло фар. Все тому, що очі домашнього улюбленця мають шар, який відбиває світло таким чином, що частина променів повертається тим же шляхом, яким вони потрапили в очі.

Бережіть себе!